De cara al Nadal, us fem les següents propostes

Per al Nadal d’enguany, entre setembre de 2017 i gener de 2018, us proposem la restauració i la digitalització dels següents cinc llibres:

Croniques de totes les naçions quis poblaren en Espanya e en apres dels Reys d’Arago … e dels comtes de Bachinona -- S. XIV -- 124 folis ; 29 cm -- Codi: Ms. 74

Assi comença lo libre del tresor de Mestre Brunet Lati qui parla dels ensenyaments de bona parleria / Brunetto Latini -- S. XV -- 29 cm -- Codi: Ms. 74 bis

Exemplar en què hi ha dues obres relligades juntes: d’una banda, hi ha unes Cròniques dels reis d’Aragó e comtes de Barcelona, obra anònima però atribuïda a Pere III el Cerimoniós. També se la coneix com a Cròniqua de Sant Joan de la Penya. Està datada al segle XIV. I de l’altra, una còpia del Llibre del tresor de Brunetto Latini, possiblement posterior ... Vols saber més?

Gil i Estalella, Pere, 1551-1622 -- Geografia de Catalunya -- S. XVI -- 90 folis ; 26 cm -- Codi: Ms. 235

Manuscrit original escrit per Pere Gil, del 1600, i que forma part d’una obra més amplia en 4 volums, la Història Cathalana, escrita entre escrit entre 1598 i 1602. El llibre s’estructura en diferents apartats: la geografia física, la humana, l’econòmica, els senyals del cel, els efectes naturals i les calamitats humanes, etc. A més es descriuen també ... Vols saber més?